Even voorstellen: OPR-lid Mirjam

8 februari 2024

Home > Even voorstellen: OPR-lid Mirjam

“Ik ben Mirjam Rijsdijk en neem sinds kort deel aan de OPR. Ik woon in Krimpen aan den IJssel, samen met mijn man en 2 kinderen. Mijn kinderen gaan naar PCB het Kompas in Krimpen aan den IJssel. In mijn vrije tijd ben ik graag creatief bezig, werk ik in onze volkstuin, lees ik graag een boek, zing ik mee in het praiseteam van de kerk en ga ik zo nu en dan hardlopen.

In het dagelijks leven ben ik werkzaam als kwaliteitsmanager in de kinderopvang in regio Krimpen, Capelle en de Krimpenerwaard. Een zeer diverse functie waarin ik met name gericht bezig ben met het creëren van een pedagogisch klimaat waarin ieder kind zich thuis mag voelen. Vaak zit er veel meer in ze dan daadwerkelijk te zien is.

Het thema inclusieve opvang en onderwijs spreekt mij persoonlijk en beroepsmatig zeer aan. Misschien juist wel omdat ik in mijn directe omgeving zie dat ieder kind op zijn eigen manier ontwikkelt én leert. Als dit niet lukt, dan is dat vaak een pijnlijk proces voor kind en ouders. Wanneer het wel een succes is, dan zie ik dat er buiten de gestelde kaders gedacht en samengewerkt wordt.

Ik hoop met mijn deelname aan de OPR een positieve bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van de kinderen (en hun ouders) die aan de scholen zijn toevertrouwd.”