Ouder- en jeugdsteunpunt

Ouders/verzorgers zien we als educatief partner: samen met de school zijn zij verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het kind. De communicatie met u als ouders/verzorgers verloopt dan ook vooral via de scholen.

Tegelijkertijd is het belangrijk dat u zelf (onafhankelijke) informatie kunt vinden over passend onderwijs. We hebben daarom de meestgestelde vragen en antwoorden op een rij gezet, delen hieronder landelijke informatie én hebben een ouder- en jeugdfunctionaris bij wie u terecht kunt als u vragen heeft.

Home > Ouders > Ouder- en jeugdsteunpunt

Ouder- en jeugdfunctionaris

Samenwerkingsverband Aan den IJssel heeft een onafhankelijke ouder- en jeugdfunctionaris, Selma Bektas. Zij steunt ouders/verzorgers, leerlingen en scholen bij vragen. Het uitgangspunt van de functionaris is het verhaal van de ouders/verzorgers en de wensen die zij hebben voor het kind. De ouder- en jeugdfunctionaris gaat hierover in gesprek tijdens een huisbezoek of neemt telefonisch contact op met de ouders/verzorgers. De ouder- en jeugdfunctionaris kan ouders/verzorgers ook ondersteunen bij gesprekken op school.

U kunt de ouder- en jeugdfunctionaris bereiken door te mailen naar selma.bektas@meerotterdam.nl.

 

Landelijke informatie over passend onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft video’s en brochures gemaakt om leerlingen te informeren over hoe passend onderwijs werkt. Deze informatie vindt u hieronder.

Uitlegvideo passend onderwijs

U kunt de informatie via deze link in de volgende talen beluisteren: Engels, Turks, Pools, Arabisch, Perzisch en Tigrinya.

 

Brochures over passend onderwijs

 

Ouders & Onderwijs

Ouders & Onderwijs is er voor alle ouders met kinderen in de schoolgaande leeftijd. Deze landelijke organisatie helpt ouders door ze te informeren en adviseren over alles wat met onderwijs te maken heeft en vertegenwoordigt ouders richting de politiek, de onderwijssector en in de media. Ouders & Onderwijs heeft ook een Landelijk Ouderpanel, waar meer dan 8.600 ouders bij aangesloten zijn. Op de website staat ook een kennisbank. Bezoek de website