Ouder- en jeugdsteunpunt

Ouders/verzorgers zien we als educatief partner: samen met de school zijn zij verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het kind. De communicatie met u als ouders/verzorgers verloopt dan ook vooral via de scholen.

Tegelijkertijd is het belangrijk dat u zelf (onafhankelijke) informatie kunt vinden over passend onderwijs. We hebben daarom de meestgestelde vragen en antwoorden op een rij gezet, delen hieronder landelijke informatie én hebben een ouder- en jeugdfunctionaris bij wie u terecht kunt als u vragen heeft.

Home > Ouders > Ouder- en jeugdsteunpunt

Ouder- en jeugdfunctionaris

Samenwerkingsverband Aan den IJssel heeft een onafhankelijke ouder- en jeugdfunctionaris, Selma Bektas. Zij steunt ouders/verzorgers, leerlingen en scholen bij vragen. Het uitgangspunt van de functionaris is het verhaal van de ouders/verzorgers en de wensen die zij hebben voor het kind. De ouder- en jeugdfunctionaris gaat hierover in gesprek tijdens een huisbezoek of neemt telefonisch contact op met de ouders/verzorgers. De ouder- en jeugdfunctionaris kan ouders/verzorgers ook ondersteunen bij gesprekken op school.

U kunt de ouder- en jeugdfunctionaris bereiken door te mailen naar selma.bektas@meerotterdam.nl.

Landelijke informatie over passend onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft video’s en brochures gemaakt om leerlingen te informeren over hoe passend onderwijs werkt. Deze informatie vindt u hieronder.

Uitlegvideo passend onderwijs

U kunt de informatie via deze link in de volgende talen beluisteren: Engels, Turks, Pools, Arabisch, Perzisch en Tigrinya.

Brochures over passend onderwijs