Symposium ‘Op weg naar inclusief onderwijs’

2 september 2023

Home > Symposium ‘Op weg naar inclusief onderwijs’

We staan op een spannend keerpunt. Het proces van samen een nieuw Ondersteuningsplan 2023-2027 bedenken, gaat over in het ernaar handelen en het samen doen! Samen gaan we op weg naar beter passend en inclusief onderwijs. Maar hoe dan? Tijdens het symposium ‘Op weg naar inclusief onderwijs’ krijgen we alvast enkele ideeën aangereikt.

Na een korte introductie op het nieuwe plan, laten we ons inspireren door Sofie Sergeant, hoofddocent Burgerschap en Inclusie aan de Hogeschool Utrecht. U wordt door Sofie uitgedaagd om anders te denken en dilemma’s te omarmen. Daarna geven good practices uit de regio ons tools en inzicht. Bart van Rosmalen en Anouk Saleming, beiden lector Kunst en Professionalisering bij de Hogeschool van de Kunst te Utrecht, verzorgen de muzische begeleiding en reflectie op het thema.

Het symposium vindt plaats in Ontmoetingscentrum de Tuyter, Nachtegaalstraat 8 in Krimpen aan den IJssel. Inloop is vanaf 12.45 uur en we ronden af rond 17.00 uur. Al met al een middag die u niet mag missen! We hopen op deelname vanuit al onze scholen en vanuit onze partners in de brede regio. U kunt zich aanmelden via deze link.

Graag tot ziens op 21 september!