Train-de-trainer scholing en meer over het OPP

20 juni 2024

Home > Train-de-trainer scholing en meer over het OPP

Er is een gratis train-de-trainer scholing OPP ontwikkeld voor leerkrachten, ib’ers, kwaliteitsmedewerkers, zorgcoördinatoren, gedragswetenschappers uit het PO/VO/GO, maar ook voor medewerkers van samenwerkingsverbanden en vertegenwoordigers van ouders en leerlingen. In verschillende regio’s is nog plek! Bij SWV Aan den IJssel vinden we het belangrijk dat er vanuit elk bestuur ten minste één collega deelneemt. Ga voor meer informatie en om je aan te melden naar de website van OPP-training.

Animatie

Bij de handreiking voor het OPP is ook een animatie gemaakt. In een kort informatief filmpje wordt uitleg gegeven over de functie en inhoud van het OPP. Dit filmpje kunnen samenwerkingsverbanden en scholen gebruiken om het schoolteam, ouders en leerlingen te informeren over de bedoeling van het OPP. Er zijn ook versies beschikbaar met ondertiteling en in de Engelse taal.

Webinar

Het Steunpunt Passend Onderwijs organiseert op 26 juni 2024 nog een webinar voor de leden van BiOND en LBBO. De Webinar wordt gepresenteerd door Willeke Doornbos en Noëlle Pameijer, de auteurs van de nieuwe handreiking OPP.